Fastighetsel är den el som behövs för drift av en fastighet och som används i gemensamma utrymmen såsom ventilationsfläktar, cirkulationspumpar, hiss, tvättstugor och allmän belysning etc. Fastighetsel varierar mellan 5 - 50 kWh/m2, år beroende på installerad teknik och värmekälla.

Råd gällande fastighetsel

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som bor i en bostadsrättsförening och vill köpa elbil uppstår frågor om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. Här finner ni svaren.

Genom att säga upp samtliga privata elabonnemang och köpa in all el gemensamt via föreningens fastighetsabonnemang sparar man mellan 1000 – 1800 kr per lägenhet och år.

LED-lamporna håller väldigt länge och ger ett bra ekonomiskt utbyte när man ser till antal lumen per Watt, det vill säga vilket ljusflöde man får per köpt eleffekt.

Solenergi utgör en aldrig sinande och helt gratis energikälla och elproduktionen medför inga utsläpp till naturen under drift.

Byte till T5-lysrör spar energi och ökar möjlighet till styrning av ljuset